Bästa madrass 2019: vad man ska tänka på när man köper minne skum, Pocket-fjädrad eller hybrid madrasser

Om du kämpar för att sova på natten, kan det vara dags att investera i en ny madrass.

Enligt Sleep Council, bör du ändra din madrass vart sjunde år, eller när du börjar vakna upp med stelhet eller värk och smärta.

Andra kontrollampa tecken inkluderar inte sova så bra som du gjorde för ett år sedan, eller märker att du sover bättre i andra sängar. Det är också värt att kontrollera din madrass för slitage, men var medveten om att tecknen på att behöva en ny en inte alltid syns.

Traditionellt, den mest populära typen av madrass var ficka fjädrad, där fjädrarna sys i enskilda tyg fickor. Men den nya generationen av Bed-in-a-Box, vakuum-packade madrasser, vanligen gjorda av skum, latex eller en blandning, tar bort stor tid-som är hybrider mellan de två.

Eftersom de flesta är tillgängliga online, kan du inte prova dem först som du kan med Pocket-fjädrade madrasser, men de flesta tillverkare erbjuder en försöksperiod-vanligtvis cirka 100 nätter, men ibland mer-under vilken du kan skicka madrassen tillbaka och be om en återbetalning.

Bra sängtest

Om du är en sidosovvagn, leta efter en mjuk eller medelhög nivå av fasthet i din madrass-detta kommer att ge dig rätt nivå av dämpning och mögel till kroppens naturliga kurva. Om du sover på din front, gå för en fast madrass, medan tillbaka sliprar bör gå för en fast eller medellång fast madrass. Mer om detta hittar du på sängar som är bäst i test som är en informations site om sängar.

Kom ihåg att din madrass och säng ram måste arbeta i tandem, så du bör också kontrollera vilka typer av madrasser kommer att fungera bra med din säng bas. Fyllningen är också viktigt eftersom dessa erbjuder olika egenskaper, komfort och värme alternativ-och glöm inte att titta in i tjocklek och spänningar, som kan variera kraftigt.